Vinternatt

Vinternatt 2018

För fjärde året i rad anordnar Botkyrka Pingstförsamling Vinternatt 2, tillsammans med Hela människan och Centrumkyrkan i Tumba.

Ytterst sett är Vinternatt är en tillämpning av Matt 25:40B (“Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig”). Tak över huvudet, mat i magen, gemenskap, dusch och varm sängplats erbjuder vi EU-medborgare som av olika anledningar inte själva har tillgång till detta i sin befintliga livssituation.

Precis som förra året öppnas församlingsvåningen upp två kvällar i veckan för upp till 10 gäster, som vi möter upp vid Pressbyrån i Tumba Centrum. Vi ber en bön i samband med måltiden, äter tillsammans, gästerna har möjlighet att duscha och klockan 22 är det dags att släcka lamporna. På morgonen erbjuds frukost och klockan 7 lämnar gästerna kyrkan.

Varje kväll/natt finns 2-3 volontärer på plats, som träffas klockan 19 för att förbereda kvällen. För dig som inte har möjlighet att finnas på plats på kvällen/natten, finns det fortfarande chans att vara delaktig i Vinternatt: genom att, på plats eller förbereda hemma och leverera till kyrkan på kvällen, laga maten som vi äter tillsammans.

Vi kommer att köra igång Vinternatt i början av december. Hur många nätter vi har öppet beror på hur många volontärer vi blir. I vintras hade vi öppet 2 dagar per vecka mellan mitten av december till och med februari.

Den 18 november, direkt efter gudstjänsten, tar vi kyrkkaffet tillsammans i Botkyrka Pingst (i styrelserummet) med er som vill vara med eller veta mer om Vinternatt. Vi kommer bl.a. att diskutera upplägg, kvällarnas utformning och andra frågor som kommer upp.
Vill du vara med eller veta mer? Anmäl ditt intresse till träffen till Jonas Wilnerzon på  senast den 12:e november. Har du frågor kan du använda e-postadressen ovan eller prata med Jonas Wilnerzon eller Sara Bautista i kyrkan.