Vår dröm och inriktning för vår församling har vi formulerat så här: ”Vi vill se människor komma till tro och att vi tillsammans växer i vår tro.”

Vill du vara med och förverkliga detta? Är du redo för nya spännande utmaningar? 

Botkyrka pingstförsamling söker en Ekonom och församlingsadministratör 

Vi tror att du är en strategisk person med erfarenhet av administration och ekonomi i företag eller församling/förening. Det är en fördel om du har erfarenhet av församlingsengagemang eller varit anställd i en liknande roll och har god insyn iförsamlingsverksamhet. 

Som ekonom och församlingsadministratör kommer du ha skiftande arbetsuppgifter. Här är exempel på några arbetsuppgifter: 

Ekonomi                 

Ekonomiansvarig och sammankallande i församlingens ekonomiska utskott, där volontärer sköter olika delar av församlingens redovisning. Ekonomiansvarig (i stadgarna benämnd ”kassör”) är ett förtroendeuppdrag, vilket gör att församlingsadministratören bör vara medlem i Botkyrka pingstförsamling, 

Administration        

Kontakter med medlemmar och frivilligarbetare, leverantörer, myndigheter och samfunds organisationen Pingst. Handläggning av brev och e-post., samt administrativa ärenden kring vår stora om- och tillbyggnad. Det är en fördel om du har kunskap och erfarenhet av webbadministration och sociala medier. 

Verksamhetsstöd    

Administrativt stöd till och samordning av verksamhetsrådens arbete, med särskild tyngdpunkt på mission, t ex koordinering med andra församlingar, IBRA, Pingst m fl aktörer i gemensamma missionssatsningar. 

För att trivas i rollen har du god samarbetsförmåga och du är strukturerad, noggrann och flexibel. Du har ett naturligt ledarskap och det är en fördel om du har lätt för att kommunicera med andra, både muntligt och skriftligt. Du har relevant utbildning och examen.

Du blir en del av det verksamhetsteam som, under föreståndarens ledning, arbetar i församlingen. Tjänsten är placerad på expedition i Pingstkyrkan, Tumba, där du blir ”spindeln i nätet”.

Varaktighet och tillträde

Anställningen är 50-75% – omfattningen kan diskuteras med utgångspunkt från din totala arbetssituation samt kompetens

Vi tillämpar provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse. 

Anställningsvillkor enligt kollektivavtal mellan Vision och Trossamfund och Ekumeniska Organisationer. 

Ansökan

Sista ansökningsdag är 25 oktober 20. 

Vi läser ansökningar och genomför intervjuer löpande vilket kan betyda att vi tillsätter tjänsten innan ansökningstiden är slut. 

Skicka din ansökan med personligt brev och cv till 

hans.erik.bylund@botkyrkapingst.se

Har du frågor kan du kontakta:

Församlingens föreståndare, 

Hans Erik Bylund, tfn: 070 234 39 84, e-post hans.erik.bylund@botkyrkapingst.se

Styrelsens ordförande, 

Mikael Ahlstedt, tfn 0706354190. E-post: mi_ahlstedt@hotmail.com