Vi söker en ekonom administratör!

Dela detta via

Botkyrka pingstförsamling arbetar med församlingsförnyelse i ett koncept som vi kallar ”Omstart 2020”. Vår församling växer och nu söker vi en ekonom och församlingsadministratör.

Botkyrka pingstförsamling söker en Ekonom och församlingsadministratör

Som ekonom och församlingsadministratör kommer du ha skiftande arbetsuppgifter. Här är exempel på några arbetsuppgifter:

Ekonomi                      Ekonomiansvarig och sammankallande i församlingens ekonomiska utskott, där volontärer sköter olika delar av församlingens redovisning. Ekonomiansvarig (i stadgarna benämnd ”kassör”) är ett förtroendeuppdrag, vilket gör att församlingsadministratören bör vara medlem i Botkyrka pingstförsamling,

Administration          Kontakter med medlemmar och frivilligarbetare, leverantörer, myndigheter och samfunds organisationen Pingst. Handläggning av inkommande och utgående brev och e-post. De närmaste åren kommer även administrativa ärenden rörande nybyggnation ingå.

Verksamhetsstöd     Administrativt stöd till och samordning av verksamhetsrådens arbete, med särskild tyngdpunkt på mission, t ex koordinering med andra församlingar, IBRA, Pingst m fl aktörer i gemensamma missionssatsningar.

Vi tror att du är en strategisk person med erfarenhet av administration och ekonomi i företag eller församling/förening. Det är en fördel om du har erfarenhet av församlingsengagemang eller varit anställd i en liknande roll och har god insyn i församlingsverksamhet. Du har relevant utbildning och examen.

För att trivas i rollen har du god samarbetsförmåga och du är strukturerad, noggrann och flexibel. Du har ett naturligt ledarskap och det är en fördel om du har lätt för att kommunicera med andra, både muntligt och skriftligt.

Du blir en del av det verksamhetsteam som, under föreståndarens ledning, arbetar i församlingen. Tjänsten är placerad på expedition i Pingstkyrkan, Tumba, där du blir ”spindeln i nätet”.

Varaktighet och tillträde

Anställningen sker på deltid 50-75% – omfattningen kan diskuteras med utgångspunkt från de sökandes totala arbetssituation.
Vi tillämpar provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningsvillkor enligt kollektivavtal mellan Vision och Trossamfund och Ekumeniska Organisationer.

Sista ansökningsdag är 15 augusti 2019.
Vi läser ansökningar och genomför intervjuer löpande vilket kan betyda att vi tillsätter tjänsten innan ansökningstiden är slut.
Skicka din ansökan med personligt brev och cv till hans.erik.bylund@botkyrkapingst.se

Har du frågor kan du kontakta:
Församlingens föreståndare,
Hans Erik Bylund, tfn: 070 234 39 84, e-post hans.erik.bylund@botkyrkapingst.se