Tro enkelt – enklare än du tror

En tro på Gud är en gåva. Det är något som du kan välja att ta emot. Det finns inte några som helst krav för att du ska kunna ta emot denna gåva. Tron har ingen ålder, inget kön och ingen nationalitet. Alla kan och får tro på Gud.

Varje dag har vi ett möte med Gud. Om det så är stora eller små möten spelar ingen roll, bara vi väljer att se dem.

Häromdagen när jag var ute på en promenad i Tullinge valde jag medvetet att se saker genom ett barns ögon. Jag valde att stanna upp för att se på träd, bäckar, djur och solens strålar mellan trädkronor. Ju mer jag tittade på dem desto mer insåg jag hur detaljerat och väl uttänkt allt var. I den stunden var det som att allt stod still och blev väldigt enkelt. Det blev självklart, mina ögon öppnades på ett nytt sätt. Allt föll på plats. Gud är verkligen vår Skapare! Det är så enkelt! Bara att jag tog mig tid att stanna upp och ta in det jag såg fick mig att förstå hur enkelt det är att tro. Gud finns inom räckhåll!

Ett annat tillfälle jag kan blicka tillbaka på och se hur vi genom ett barns sinne kan nå Gud var när jag för första gången i mitt liv bad till Gud att Han skulle komma och bo i mitt hjärta. En liten femårig flicka var jag men det var äkta det jag bad. Inte tillgjort, bara rakt på sak och från djupet av mitt hjärta. Gud besvarade med att låta mig känna glädje och värme i mitt inre. Det var så enkelt. Gud begär aldrig mer än så. Ett ärligt hjärta med en begäran och en vilja att tro.

I Bibeln kan man läsa hur Jesus tog emot barn i en tid då barn för det mesta avvisades. Som i Lukas 18:17:

”Men Jesus kallade dem till sig och sade: ”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte, ty Guds rike tillhör sådana. Amen säger jag er: Den som inte tar emot Guds rike som ett barn, han kommer aldrig ditin.”

Det jag tror att Jesus vill ha sagt här är att vi inte ska krångla till det. Vi ska ta det lika lätt som ett barn. Se saker som vi i vanliga fall går förbi, stanna upp och lyssna till det vi annars viftar bort, ta tid för att prata med Gud. Han svarar om vi väljer att se svaren.

Så enkelt!

NICOLE EL MURR
Ungdoms- och familjeledare