Integrations-konferens 2020

Dela detta via

Välkommen på integrationskonferens i Botkyrka!

Pingst integrationskonferens ”Guds rikes kultur” är till för alla som är engagerade i integrationsarbete i sin församling, vill träffa fler som är engagerade samt vill lära sig hur man kan göra det ännu bättre.

För fjärde året i rad har vi förmånen att mötas från olika delar av landet och se hur det vi gör var och en är en avgörande pusselbit för helheten. Det vi tar med oss till våra församlingar från denna dag tror vi kommer att påverka hela landet! Så varmt välkommen till en fullspäckad dag där vi önskar inspirera, undervisa samt sända hem er med en förnyad kraft in i det ni gör.

Har du frågor så hör gärna av dig!

Program:
Kl.10:00 – Mingel & registrering
Kl.10:30 – Gudstjänst Daniel Tan, Tatta Lennartsson
Kl.12:00 – Lunch
Kl.13:00 – Storseminarium Ruth Nordström – Mänskliga rättigheter
Kl.14:30 – Fika
Kl.15:00 – Seminarier
Kl.17:00 – Middag
Kl.18:00 – Öppen gudstjänst Annahita Parsan

Seminarier att välja mellan:
Marco Strömberg – Focus Business school
Marco Strömberg – tidigare missionär, civilekonom med inriktning mot små och medelstora företag och grundare för Focus Business School.
Focus Business School arbetar i ett 30-tal länder i världen med mål att lyfta människors ekonomiska situation genom utbildning. Eleverna som går kursen lär sig att hantera sin personliga ekonomi, utveckla sina drömmar, går igenom grunderna för att starta ett företag och utveckla sin karaktär, allt med en biblisk grund och syfte. Över 1000 företag har startats av de elever som gått kursen.

Kjell Waern – Guds rikes kultur i en församling – tjänande ledarskap
Kjell Waern tidigare pastor i Järfälla pingst, Filadelfia och New Life, fängelsepastor, föredragshållare, är med i romska nätverket.
Församlingen kan vara en förebild för samhället och visa på en fungerande integration. Samtidigt behöver vi ärligt gemensamt söka en Guds Rikes kultur, såsom den beskrivs i Bibeln, och tillsammans bygga en gemenskap som blir något av en försmak av himlen.

Jacob Rudenstrand – Förföljda kristna i världen
Jacob Rudenstrand Svenska Evangeliska Alliansen, har skrivit om förföljda kristna och religionsfrihet under många år. Han sitter även i styrelsen för Open Doors Sverige.
Förföljelsen av kristna ökar för varje år och Jesu efterföljare är idag världens mest förföljda grupp. Vad är de viktigaste trenderna och hur ser drivkrafterna ut? På vilket sätt kan vi kristna i Sverige hjälpa dem?

Birgitta Hägg – Rasism och kulturförståelse
Birgitta Hägg Integrationsstrateg och beteendevetare i Avesta kommun, är med och leder språkcaféet i sin församling Pingstkyrkan Avesta.
Ett seminarium om vad som händer i mötet mellan människor med olika bakgrund. Hur skapar vi bilderna av varandra? Hur kan vi få respektfulla samtal kring frågor där vi tänker och tycker väldigt olika? Och hur kan vi fungera på ett bra sätt tillsammans?

Kostnad:
200kr inklusive lunch, fika och middag!

Anmälan:
Du hittar anmälan till dagen här