HÄR OCH NU – INTEGRATIONSKONFERENS 2019

Dela detta via

HELA VÄRLDEN HÄR NU – steget vidare

Välkommen att delta på en mycket viktig och unik konferens! Nämligen integrationskonferensen ”Hela världen här nu – steget vidare”. Vi vill bjuda in dig som vill ha vägledning i hur man på bästa sätt kan jobba för en väl integrerad församling, förmedla evangeliet till muslimer, själavård för människor som har traumatiska erfarenheter samt få lyssna till erfarenheter kring flyktingarbete. Vi har även undervisning för persisktalande med ämnena: Vem följer vi? och Hur följer vi?

Vi har fantastiska talare med många års erfarenhet inom sina områden, god mat och nyttiga samtal. Men det är framförallt ett tillfälle att få komma inför Gud tillsammans med allt det vi bär på i våra hjärtan. Den nöd och kärlek vi har till de människor vi hjälper men även till dem vi vill nå.

Om detta är något som ligger på ditt hjärta och du vill ta ett steg vidare i det så är denna lördag skräddarsydd för dig!

Program:
Kl.10:00 – Mingel & registrering
Kl.10:30 – Gudstjänst
Kl.12:00 – Lunch
Kl.13:00 – Seminarier
Kl.14:00 – Fika
Kl.14:30 – Seminarier
Kl.16:00 – Middag
Kl.17:00 – Gudstjänst

Seminarier att välja mellan:

• Förmedla evangeliet till muslimer – Lars Mörling
  • Möta människor i kris/trauma – Christina Wåhlin
  • Konvertiter i asylprocessen – råd till pastorer och asylsökande – Bengt Sjöberg
  • Verktygslådan – språkcafé, tolk, material, goda exempel m.m.
  • Bibelundervisning på farsi ”Vem följer vi?” & ”Varför följer vi?”

Alla seminarier kan man välja att gå på vid de två olika seminarietillfällena förutom Lars Mörlings som sträcker sig över båda seminarietiderna.

Kort info om våra talare:

Hans Erik Bylund – Pastor och föreståndare i Botkyrka Pingst talar under öppningsgudstjänsten kl.10:30. Hans Erik leder en mångkulturell församling med över 40 nationaliteter! Är även ordförande i Pingst Integrationsråd.

Bengt Sjöberg – Pastor i Korskyrkan Filipstad, även känd som flyktingpastorn har i över 30 års tid hjälpt flyktingar på olika sätt. Han om någon har både kunskapen men främst hjärtat till att undervisa om ämnet: Konvertiter i asylprocessen – råd till pastorer och asylsökande.

Christina Wåhlin – Sjukhuspastor i Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, har många års erfarenhet i själavård och att möta människor i kris. Ett mycket viktigt ämne som man aldrig kan sluta lära sig mer om! Christina talar i seminariet om att: Möta människor i kris/trauma

Lars Mörling – Efter många år som bosatt i Egypten och församlingsplanterare i invandrartäta områden i Stockholm har Lars Mörling en djup kunskap och förståelse för muslimer och den muslimska kulturen. Ämnet Lars undervisar i: Förmedla evangeliet till muslimer

Persisk talare – Utbildad jurist, idag jobbar han i en pingstförsamling i Sverige med ansvar för språkcaféer, smågrupper, undervisar både alfa och Al Masira samt reser runt i Sverige och undervisar andra persisktalande om Jesus Kristus.

Vi har även glädjen att få lyssna till Annahita Parsan, EFS-präst i Hammarbykyrkan utanför Stockholm, som idag leder en grupp med cirka 300 persisktalande konvertiter. Hon har ett dramatiskt liv bakom sig med flykt från hemlandet, från fängelse och misshandel men ett liv som också inneburit gudsmöten och mirakler. Annahita kommer att tala på avslutningsgudstjänsten kl.17:00.

Kostnad:

100kr inklusive lunch, fika och middag!

Har du frågor så hör av dig till Nicole el Murr

Anmälan hittar du här