Välsignelsen av att ”lunka på”

Ibland säger någon att verksamheten ”lunkar på”, det vill säga det mesta känner vi igen och förändringarna från vecka till vecka upplevs inte så genomgripande.
”Lunka på” säger vi ibland om det som är tråkigt och som vi kanske måste göra av plikt.
”Lunka på” betyder denna sommar …

•  … att församlingen haft fyra gudstjänster varje helg hela sommaren! Förutom huvudgudstjänsten, som hålls på svenska, erbjuds arabisk, eritreansk och tamilsk gudstjänst. Och jag säger det en gång till: Varje helg! Vilket vittnesbörd i en sommar då mycket annat läggs ned i Botkyrka och Salem; vi har haft fyra gudstjänster varje helg då människor bjudits in att lyssna och låta sig förändras av budskapet.
  •  … att människor kommit till tro genom gudstjänster gemensamt och tack vare medlemmars personliga vittnesbörd. Att nya namn skrivs i livet bok regelbundet är en ”välsignad lunk”.
  •  … att fler än 300 människor deltog i församlingslägret och 50 barn i barnlägret på Björkenäs. Visst, det är traditioner och en form av ”församlingslunk”. Men prata med dem som var med och upplevde Herren. I sina egna liv upplevde de inte dessa dagar som en ”lunk” utan som enastående händelser av evighetsvärde.
  •  … att kyrkan var fylld när vi den 23 augusti samlades till höstupptakt – också det en återkommande punkt i församlingslivet. Vi lyssnade till inledningspredikan i serien om Gud rike, åt tillsammans och fick information om den kommande terminen.
  •  … att insamlingarna under juni och juli till missionsverksamhet i Sverige och utlandet översteg insamlingsmålet. Att regelbundet ge Herren sin del av det materiella kanske för många är en vana, en tradition. Men vilken välsignad vana, både för den som ger och den som tar emot!

Att det vanliga kan vara väldigt välsignat har församlingen och dess medlemmar upplevt denna sommar. Nu väntar en höst med mycket av det ”gamla vanliga” men också av utmaningar vi möter för första gången.