Välkommen hem!

Jag hoppas att din sommar har varit riktigt bra. Många av oss har haft möjlighet att resa och besöka olika platser. Personligen tycker jag att det bästa med att resa bort är att komma hem! Känslan av att ha en plats där jag hör hemma, där jag kan slappna av, känna mig trygg och vara mig själv! När Bibeln beskriver hur det är att komma till Gud så sägs att det är som att komma hem. Jesus berättar om sonen, som tog ut arvet i förtid och gav sig iväg till ett annat land. Efter att ha slösat bort pengarna hamnade han i misär och elände. Han funderade på att återvända hem, men stoltheten och rädslan för pappans reaktion fick honom att tveka in i det längsta. Men till slut tog han mod till sig och begav sig hemåt med tunga steg. Pappan fick syn på honom på långt håll och sprang emot honom med öppna armar. Snart var festen igång – den förlorade sonens återkomst måste firas!

I en sång formulerar en person sin erfarenhet av att komma till Gud: Som när ett barn kommer hem om kvällen och möts av en vänlig famn, så var det för mig att komma till Gud. Jag kände att där hörde jag hemma. Det fanns en plats i Guds öppna famn, en plats som väntade på mig. Och jag kände här är jag hemma, jag vill vara ett barn i Guds hem. Jag brukar tänka: Om Gud finns och har skapat oss, då måste det vara det mest naturliga av allt att komma till honom! Gud är inte främmande. Hans ögon har följt oss sedan vi låg i mammas mage. I Bibeln (Apostlagärningarna 17:27)sägs att Gud inte är långt borta från någon enda av oss.

Botkyrka Pingstförsamling är en kristen församling och vår kyrka ligger på Gröndalsvägen 9 i Tumba. Vi ser det som vår uppgift att visa människor vägen till Gud. Att berätta de goda nyheterna om Jesus Kristus, som har gjort det möjligt för varje människa att få kontakt med Gud. Att säga: välkommen hem! Vi önskar också att alla ska känna sig välkomna till vår kyrka. Vi är ingen sluten grupp – våra samlingar är öppna för alla! I våra gudstjänster på söndagar samlas hundratals människor, i alla åldrar och från många olika länder. Vi sjunger mycket, ber, lyssnar till predikan och umgås vid fikaborden. Gudstjänsterna tolkas till engelska. Att gå på gudstjänst i Botkyrka Pingstförsamling är en upplevelse!

Men kyrkan är inte bara öppen på söndagar – det pågår aktiviteter hela veckan. Ta gärna kontakt med oss om du vill veta mer om vår tro och vår kyrka!
Gud välsigne dig!

HANS ERIK BYLUND