Många skäl att hjälpa till!

Jag tror att vi alla är medvetna om att många miljoner människor i världen är på flykt, på grund av krig och konflikter. Även om bara en liten del av dessa kommer till Europa så handlar det om många människor! Ska vi stänga dörren för dem eller sträcka ut en hjälpande hand?
Jag menar att det finns många skäl att hjälpa, och jag är glad för den generositet som många svenskar visar.
För oss som kristna finns verkligen skäl att visa generositet och kärlek mot människor på flykt. Den Gud som vi tror på och vill likna beskrivs så här ”Ty Herren, er Gud, är gudarnas Gud och herrarnas Herre… som älskar invandraren och ger honom mat och kläder” (5 Mosebok 10:18).
Israels folk fick uppmaningen ”Även ni ska visa invandraren kärlek, ty ni har själva varit invandrare i Egypten” (vers 19). Från generation till generation skulle de bevara, som ett kollektivt minne, att de själva varit invandrare så att de kom ihåg att behandla invandrare väl!
Även vi som svenskar borde ha ett sådant kollektivt minne. För bara drygt hundra år sedan lämnade massor av människor (drygt en miljon) vårt land och blev invandrare i USA, eftersom förhållandena här var så svåra.
Många klagar på att invandringen kostar så mycket. Men vi får inte glömma att vi som kristna har ett annat sätt att räkna. Visst, att ta emot invandrare kostar men jag är helt övertygad om att Gud välsignar den som förbarmar sig över nödställda! Kan det vara därför som de två länder i Europa som tar emot flest flyktingar och invandrare – Sverige och Tyskland – har de starkaste ekonomierna?
”Den som ger åt de fattiga ska ingenting sakna” (Ordspråksboken 28:27).
I vår kyrka vill vi hjälpa båda hjälpa människor på plats/i deras närområde och de som kommer till vårt land. Vi är stolta över att vara en del av biståndsorganisationen PMU, och samlar in pengar till deras arbete bland flyktingar i Libanon. Du kan fortsätta ge på Pg 90 00 50-6. Vi har också ett socialt råd i församlingen, som organiserar hjälp och stödinsatser här. Om du vill hjälpa till eller vet om personer som behöver hjälp kan du höra av dig till ph@secondhandbutiken.nu.