Kladdkaka och Gud – till alla

Ungdomar från 1UP, Botkyrka Pingsts ungdomsverksamhet, ger sig på fredagkvällar ut i centrum för att presentera evangeliet.

1UP Street är ett arbete som går ut på att sprida Guds kärlek till människor. Att sprida kärlek och Guds ord kan vi göra på många olika sätt, bland annat genom gudstjänsterna, gemenskapsgrupperna och bönesamlingarna.

1UP Street består av några ungdomar som vill visa på Guds kärlek genom att gå ut, bjuda på kaffe, kladdkaka och saft och prata om Gud. Vi går ut ungefär varannan fredagkväll efter våra ungdomsmöten.

Vi samlas och ber och packar ihop det vi ska ha med oss och beger oss till Tumba centrum. Vi brukar stå utanför Pressbyrån där vi möter många människor som är på väg någonstans eller bara hänger i centrum.

Gratis fika

Eftersom fikat är gratis är det många som funderar på varför vi är där eller var vi kommer ifrån. Då får vi chansen att berätta om kyrkan och berätta om Gud och hans kärlek. Ibland får vi be för människor. Vi har sett folk bli helade, vi har sett folk bli berörda, vi har fått ge folk värme och kärlek.

Alla som följer med ut har en längtan efter att få bli mer lik Jesus, att få berätta om honom och få utmana sig själv att våga leva ett mer utåtriktat liv. Eftersom vi alla är olika och har kommit olika långt i vår relation till Jesus så får man själv bestämma nivån på det man gör. Om man vill följa med och bara servera kladdkaka, kaffe och ett leende så är det okej, om man vill prata om Jesus så är det okej, om man vill be för helande så är det okej.

1UP Street är ett tillfälle för oss att tillsammans växa i vår tro och praktiskt göra något för andra. Vi tror att det vi gör kan förändra Botkyrka, genom att vi får berätta om en Gud som älskar alla, oavsett hur deras bakgrund är, oavsett hur många fel de gjort i sitt liv. En Gud som aldrig kommer att lämna dem, som finns vid deras sida. Även om allt annat går snett, så finns det en Gud som bryr sig. Det är vad vi vill sprida till hela Botkyrka.

Gud beskyddar

Vi tror på att Gud gör något genom vårt arbete, att han beskyddar oss när vi är ute och att han får beröra människors hjärtan. För hur god än kladdkakan är, eller hur varmt kaffet är eller om saften är riktigt god, så är det viktiga att Gud får vara i centrum av det vi gör.

Det vi drömmer och ber om, är att de människor vi möter, ska få gå hem på fredagsnatten, glad över att ha fått fika, men absolut viktigast: Att de har fått möta Gud.