Är du vår nya ungdomsledare?

Vi söker ny ungdomsledare/pastor!

Botkyrka Pingstförsamling består av ca 750 medlemmar i en multikulturell kommun. Vi är en växande församling som längtar efter mer!
Vår inriktning som församling är att: ”Vi vill se människor komma till tro och att vi tillsammans växer i vår tro.”

Tjänstens innehåll
Vara med och föra ungdomar till tro och skapa utrymme för tillväxt i tron.
Predika, undervisa och bygga relationer till ungdomarna och deras familjer.
Fokusera på att vägleda människor till tro och tillsammans fortsätta växa i tro, arbeta för att träna lärjungar samt hitta och utveckla ledare.
Att tillsammans med ungdomsrådet leda och planera församlingens arbete med ungdomar.
Att tillsammans med pastorstemat planera och utveckla det kort- och långsiktiga arbetet i församlingen.
Delta på olika ungdomsläger och församlingsläger.

Utbildningskrav
Fullständig gymnasieutbildning och bibelskola.

Erfarenhet
Arbetat med ungdomsverksamhet i församling.
Arbeta i team.

Kunskapskrav
Förmågan att förmedla den kristna tron vidare.
Kunskap i bibeln.
Arbete med mål och strategier.
Förmågan att leda och coacha ungdomsledare, delegera och ge förtroende.

Befattningens omgivning
Vårt upptagningsområde är Botkyrka och Salems kommun. Här bor över 100.000 människor och antalet invånare fortsätter att växa. Det talas över 100 språk och mer än hälften har sina rötter i andra länder. Bägge kommuner har nära till natur och asfalt.

Vår kyrkobyggnad ligger centralt i Tumba, nära köpcentrum och pendeltågstation.

Tillträdesdatum
Hösten 2016
Tjänsten är på 75%

Hans Erik Bylund, Pastor och föreståndare.
hans.erik.bylund@botkyrkapingst.se